Dit zijn de trends voor je interieur in 2024!

Dit zijn de trends voor je interieur in 2024!

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe trends op de markt. Ook dit jaar heeft PANTONE de kleur van het jaar gekozen en heeft Pinterest weer heel wat voorspellingen gedaan voor de interieurtrends van 2024. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje!

Peach Fuzz: een warme maar zachte kleur

Wil jij deze trendkleur in jouw interieur verwerken? Dat kan door de toevoeging van accentkleuren in jouw maatmeubilair. Dit zorgt meteen ook voor een hedendaagse en moderne sfeer. Je kan kleur op een subtiele manier toevoegen door de zijkanten van je kastdeuren te schilderen in de warme kleur, te kiezen voor klinken in kleur of een accentmuur in je keuken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

PANTONE heeft naar jaarlijkse traditie de kleur voor 2024 bekendgemaakt. Dit jaar pakken ze uit met PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, een zachte perzikkleur met een warme gloed. Leatrice Eiseman, de Executive Director bij PANTONE, beschrijft het als een tint die “ons aangeboren verlangen naar nabijheid en verbondenheid weerspiegelt, een kleur die warmte en moderne elegantie uitstraalt.” De perfecte accentkleur voor in jouw maatwerk!

Een duurzame en tijdloze steen in je interieur met travertijn

Wil je een unieke steen toevoegen aan jouw maatwerk? Bijvoorbeeld als keukenblad in je keuken op maat? Of een statementmuur in jouw badkamer?

Travertijn, of travertin, is een natuursteen die gevormd is door de neerslag van kalk uit onverzadigd water uit warme bronnen. De kalksteen heeft een warme kleurschakering en heeft kenmerkende poriën die zijn ontstaan door takjes, bladeren en ander materiaal die in het water vallen en vergaan. 

Travertijn is door deze poriën wel extra kwetsbaar en moet op de juiste manier worden onderhouden. Maar je kan de steen wel in je hele woning gebruiken, zowel binnen als buiten, als tegel of als accentmuur. De steen is tijdloos en je haalt er de natuur echt mee in je huis.De natuursteen kan bovendien ook gepolijst worden, voor een strakkere look in je interieur. 

Koele metalen dankzij inox

Inox is een fijn materiaal als accent in je maatwerk. Bijvoorbeeld: de randjes van kasten, wasbakken of de deuren in je woning. Het geeft je interieur een hedendaagse look.

Volgens de Pinterest Predicts zijn metalen dé trend voor 2024, meer specifiek de koele, zilveren tonen en chrome looks. Te veel metaal in je interieur geeft al gauw een steriele look en niet de warme uitstraling die we vaak in onze woning graag willen creëren.

Back to retro: kleur, kleur en nog eens kleur

De andere trends zijn erg strak of aan de moderne kant. Maar voor de liefhebbers van meer kleur: goed nieuws. Retro is helemaal terug! 

Wil je meegaan met deze retro trend? Dan raden wij je aan om je keuken op maat een fel kleurtje te geven. Wij verven met veel plezier jouw keukenkasten in het blauw, mintgroen of een andere, vrolijke kleur. 

Ga je liever voor tropische sferen? Dan kunnen wij jou zeker helpen! Dankzij natuurlijke, houten elementen zoals een TV-kast op maat of houten planken tegen je muur voor je favoriete planten breng jij deze sfeer tot leven in je woonkamer.

De Pinterest Predicts geven aan dat keukens in alle kleuren van de regenboog dé trend zijn, in combinatie met tropische elementen zoals flamingo’s, ananassen en vrolijke bloemenpatronen.

 

Wil jij een van deze trends graag in jouw nieuwe interieur verwerken? Of ga je graag voor een tijdloze, strakke look? Wij helpen je er graag bij! 

We denken steeds met jou mee, luisteren naar jouw wensen en maken na een eerste kennismakingsgesprek graag een 3D-tekening om jou een volledig beeld te geven van je nieuwe interieur. 

Neem nu contact met ons op om jouw vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

Deel bericht

Ben jij ook op zoek naar maatwerk voor je woning?

Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Interieur en Maatwerk IMKC

Heb je zin om ons team te versterken?
Bekijk onze vacatures!