Hoe duurzaam is jouw maatwerk?

Hoe duurzaam is jouw maatwerk?

Ecologie en duurzaamheid worden steeds belangrijker. We zijn ons steeds bewuster van onze ecologische voetafdruk en kiezen vaker voor duurzame producten. Maar hoe duurzaam is jouw maatwerk? In deze blog vertellen we je graag meer over onze groene kant!

Hout: een duurzaam en natuurlijk materiaal

Wanneer je kiest voor hout, kies je voor een duurzaam en natuurlijk materiaal. Je brengt als het ware de natuur in huis. Dankzij een goed onderhoud van jouw maatwerk, geniet je er een lange tijd van. Vooral massieve houten meubels kunnen een heel mensenleven (of langer) meegaan. Maar dit is natuurlijk meteen een grotere investering. 

Je hebt heel wat goede, kwalitatieve alternatieven zoals fineer. Ook hiermee haal je echt hout in huis. Het is een dunne laag hout, bijvoorbeeld eik, beuk of bamboe, die we op een basisdrager lijmen. Omdat we hier werken met echt hout, is ook de levensduur van fineer erg lang.

Fineer is bovendien duurzamer dan massief hout. Het rendement dat je uit de boom haalt met fineer is dus veel groter dan wanneer je werkt met massief hout.

 

Een circulaire beweging

Hout is een duurzame grondstof. Bomen kunnen na 20 tot 120 jaar gekapt worden en hebben in tegenstelling tot andere grondstoffen niet eeuwen nodig om tot ontwikkeling te komen. Natuurlijk is er nog steeds het gevaar voor een overkapping van bossen. Daarom letten wij er steeds op dat het hout dat wij gebruiken, op een duurzame manier wordt beheerd. 

Om dit te weten, kijken we naar de labels van onze houtleverancier. Internationaal heb je twee grote labels: FSC en PEFC. 

Onze leverancier van fineer is recent ook met een nieuw initiatief gekomen: WOODSAVER. Hierbij maken ze circulair fineer. Deze fineer wordt gemaakt uit overschotten van korte stukken die met

een vingerlas aan elkaar gezet worden. Zo gaat er niets verloren!

Daarnaast hebben ze ook andere duurzame projecten zoals Even Teak, een fineline fineer dat gemaakt wordt uit 100% FSC plantage teak, en hoogkant fineer, vervaardigd uit afvalhout.

 

 

Wil jij genieten van jouw duurzaam en natuurlijk maatwerk? Wij denken graag met je mee om jouw (al dan niet) groene interieurdromen tot werkelijkheid te laten komen! 

Plan nu jouw vrijblijvend kennismakingsgesprek via deze link.

Deel bericht

Ben jij ook op zoek naar maatwerk voor je woning?

Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Interieur en Maatwerk IMKC

Heb je zin om ons team te versterken?
Bekijk onze vacatures!